Blog

SQL Server Agent Kullanımı

Merhaba Arkadaşlar,

SQL Server da bizim saatlik olarak yaptıracağımız işler olabilir bu gibi durumlarda SQL Server Agent Job kullanıyoruz.

Anlatılan çoğu senaryoda günlük yapılan veritabanı yedekleme işlemi anlatılmakta ben ise farklı bir senaryodan bahsedeceğim. Yapacağımız uygulamada aşağıdaki gibi bir tablomuz olsun. Bu tabloda ki rutbe sütunundaki verileri  her on saniyede tekrarlanarak 10 ile çarpıp score‘a ekleyeceğiz.

Ekran Alıntısı

Öncelikle SQL Management Studio da aşağıdaki resimde gösterilen  SQL Server Agent‘a tıklıyoruz.

Ekran Alıntıs23

Burada Jobs‘ın üzerine sağ  tıklayıp new Job dersek aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü gelecektir. Buradan Name kısmından Job’a isim veriyoruz.

Ekran Alıntısı5

 

Daha sonrada General‘ın altında bulunan Steps kısmına geçiyoruz ve alttaki resimdeki gibi new butonuna tıklıyoruz Steps de server da yapılacak işlerin komutlarını yazıyoruz .

Ekran Alıntısı6
Tıkladıktan sonra aşağıdaki  gibi bir ekran görüntüsü gelecektir. Burada New Job Step‘mize isim verip ilgili veri tabanını seçip son olarakta Command satırına çalışacak kodlarımızı yazıyoruz . Ardından OK butonuna basıyoruz.

Ekran Alıntısı 7

 

 

Buraya kadar veritabanımız da yapılacak işleri yazdık şimdi gelelim bu kodlar ne sıklıkla çalışacak haftada bir gün mü , hafta sonu mu vesaire.. Bunun için Steps sekmesinin altında  Schedules ‘a tıklıyoruz ve alttaki new butonuna basıyoruz.

 

Ekran Alıntısı 8

New butonuna tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelir . Burada Schedule de  isim verdikten sonra Occurs kısmından Job‘ın çalışacağı günleri, Occurs Every‘den çalışma sıklığını,  Satarting at ve Ending at den gün içinde çalışacağı zaman aralığını   şeçdikten sonra Ok diyoruz .

Ekran Alıntısı 9

 

Server da çalışacak olan Server Agent Job artık hazır son olarak eğer SQL Server Agent başlatılmadıysa yazımın başında gösterdiğim SQL Server Agent‘ın üzerine sağ tıklayıp Start diyerek başlatabilirsiniz.

Kolay gelsin…

 

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *